Termékeink

 • Áramlásmérők és fogyasztásmérők, távadók

  A sűrített levegőt és a technológiai gázokat az ipar számos területén használják, sok hasznos tulajdonságuk mellett azonban a drága energiahordozók közé tartoznak. A sűrített levegő felhasználása kevésbé követik nyomon, mint a gáz, víz vagy az áram felhasználása. A kompresszor üzemelési költsége általában az áramfogyasztás oldalon jelenik meg, de nincs hozzárendelve a valóban elhasznált levegőmennyiséghez. A sűrített levegős hálózat feltérképezésével, a fogyasztások épületekhez, részlegekhez, gyártósorokhoz köthetők, és ezek alapján már egyszerűen feltárhatók a szivárgási pontok, és optimalizálható a rendszer kapacitásának megfelelő elosztása. A fogyasztási értékek felelősökhöz rendelhetők, így az energia- és költségcsökkentésben érdekeltté válva a hálózat hatékonysága, rendelkezésre állása egyszerűen növelhető, és a rendszer a minőségirányítási rendszer elvárásainak megfelelően teljes mértékben feltérképezhető.

  A SUTO-iTEC műszerkínálatában megtalálhatók a mérőszakaszba épített kivitelű kisebb átmérőjű, általában célgépek elé telepített áramlásmérők éppúgy, mint a nagyobb átmérőkhöz, akár közvetlenül kompresszor után beépíthető beszúró szondás kivitelek, vagy folyadékok méréséhez az ultrahangos áramlásmérők.

 • Harmatpont mérők, távadók

  A sűrített levegőt és a technológiai gázokat az ipar számos területén használják. A megfelelő minőség elérése érdekében a rendszerekben csökkenteni kell a nedvesség, az olaj és részecsketartalmat. A nedvesség csökkentés érdekében különböző szárítóberendezéseket alkalmaznak az adott célgép igényének megfelelően, ezáltal csökkentik a sűrített levegő vagy gáz harmatpontját. A nedves levegő károsíthatja a célgépeket, rontja a végtermék minőségét, korróziót, jegesedést okoz a rendszerben, ezért a harmatpont megfelelő szinten tartás fontos a költséghatékony és biztonságos működtetés érdekében. A levegő vagy gázok harmatpontjának mérésére ajánljuk harmatpont mérőinket és távadóinkat a hűtve szárítóktól az adszorpciós szárítókig a tökéletes felügyelet érdekében.
  Az ISO 8573 szabvány különböző tisztaságú sűrített levegő osztályokat határoz meg a nedvesség, olaj és részecsketartalom függvényében. Az adott minőségi osztály betartása érdekében a fő teendő megfelelő szárító üzembe helyezése, míg a magasabb kategóriák eléréséhez egy hűtve vagy membrán szárító is elegendő, a magasabb követelményekhez adszorpciós szárítóberendezésre van szükség. A SUTO-iTEC harmatpont távadói megoldást nyújtanak a rendszer optimális feltételeinek megteremtésében, ezáltal biztosítható a megfelelő minőség és elkerülhetők az esetleges meghibásodások.

 • Kijelzők / Adatgyűjtők / Monitorozó szoftverek

  A sűrített levegőt és a technológiai gázokat az ipar számos területén használják, sok hasznos tulajdonságuk mellett azonban a drága energiahordozók közé tartoznak. A sűrített levegő felhasználása kevésbé követik nyomon, mint a gáz, víz vagy az áram felhasználása. A kompresszor üzemelési költsége általában az áramfogyasztás oldalon jelenik meg, de nincs hozzárendelve a valóban elhasznált levegőmennyiséghez. A sűrített levegős hálózat feltérképezésével, a fogyasztások épületekhez, részlegekhez, gyártósorokhoz köthetők, és ezek alapján már egyszerűen feltárhatók a szivárgási pontok, és optimalizálható a rendszer kapacitásának megfelelő elosztása. A fogyasztási értékek felelősökhöz rendelhetők, így az energia- és költségcsökkentésben érdekeltté válva a hálózat hatékonysága, rendelkezésre állása egyszerűen növelhető, és a rendszer a minőségirányítási rendszer elvárásainak megfelelően teljes mértékben feltérképezhető.

  Hiába a csúcstechnológiás méréstechnika, ha az adatok megjelenítése és monitorozása nem megoldott. A SUTO-iTEC természetesen erre is megoldást kínál, a műszerek távadó funkciókkal bírnak, kimeneti jelként az analóg 4 … 20 mA, Modbus/RTU és Modbus/Ethernet, M-bus és a saját digitális busz interfész az SDI biztosítja az adatok szabványos PLC, SCADA vagy épületfelügyeleti rendszer csatlakozását. A termékpalettán a helyi kijelzők, adatgyűjtők és grafikus elemzők is helyet kaptak és az S4M szoftveren keresztül komplett monitorozásra, rendszeráttekintésre és jegyzőkönyvezésre nyílik lehetőség.

 • Olajtartalom és részecskeszám mérők

  A sűrített levegő és a technológiai gázokat az ipar számos területén használják. A megfelelő minőség elérése érdekében a rendszerekben csökkenteni kell a nedvesség, az olaj és részecsketartalmat. A nedvesség csökkentéséhez érdekében különböző szárítóberendezéseket alkalmaznak az adott célgép igényének megfelelően, ezáltal csökkentik a sűrített levegő vagy gáz harmatpontját. A nedves levegő károsíthatja a célgépeket, rontja a végtermék minőségét, korróziót, jegesedést okoz a rendszerben, ezért a harmatpont megfelelő szinten tartás fontos a költséghatékony és biztonságos működtetés érdekében. A levegő vagy gázok harmatpontjának mérésére ajánljuk harmatpont mérőinket és távadóinkat a hűtve szárítóktól az adszorpciós szárítókig a tökéletes felügyelet érdekében.

  Az ISO 8573 szabvány különböző tisztaságú sűrített levegő osztályokat határoz nem csak a nedvesség, hanem az olaj és részecsketartalom függvényében is. Vannak olyan sűrített levegős alkalmazások, ahol fontos a megfelelően tiszta, szűrt levegő. Ilyen felhasználási területek közé tartoznak az orvosi, kórházi alkalmazások, az élelmiszer és a gyógyszeripar területe vagy az érzékeny nagy tisztaságot igénylő elektronikai ipar. A részecske és olajtartalom ellenőrzése, a megfelelő szűrés és a levegő monitorozása folyamatos biztonságot és meghibásodás mentes gyártást tesz lehetővé. A SUTO-iTEC harmatpont távadói megoldást nyújtanak a rendszer optimális feltételeinek megteremtésében, ezáltal biztosítható a megfelelő minőség és elkerülhetők az esetleges meghibásodások.

 • További mérőműszerek

  A sűrített levegős és technológiai gázhálózat feltérképezéséhez kiegészítő műszerezettségre is szükség van. A hőmérséklet és nyomás viszonyok alapvetően jellemzik a rendszer állapotát és a hálózat különböző pontjain szükség van mérésükre, míg a kompresszorok áramfelvételének mérése alapján határozható meg a teljesítmény, és ezután arányosítható a kompresszor által előállított – áramlásmérővel mért – valósan megtermelt (FreeAirDelivery) levegőmennyiséggel a kompresszor energetikai állapotának kalkulációjához. Tehát alapja az energetikai felmérésnek és számszerűsítésnek, a terheléses és terhelésmentes időszakok és a működési időtartamok meghatározásához. Az ultrahangos szivárgáskereső kézi műszerrel a pedig egyszerűen és hatékonyan tárhatók fel a rendszeren belül a szivárgási pontok, amik megtalálása jelentős energia és költségmegtakarítást eredményezhet.